Blog

Gjør det selv

Interiør er et stort emne. Og det er vel ingenting som er inne i et hus omtrent som ikke kan betegnes som interiør eller deler av et interiør i hvert fall. Tenk tanken at alt hadde vært likt i alle hus du kom inn i – det hadde blitt en kjedelig verden å leve i. Men heldigvis så finnes det kreative mennesker rundt omkring i verden som stadig kommer opp med nye ideer og iverksetter produksjon av dette. Det være seg alt fra den minste lille detalj i en vinduskarm til den store og fasjonable sittegruppen som skal ha plass til mange flere personer enn bare en vanlig sofa 3+2 skal dekke.

Privat

For mange personer her i verden så er det å krype ned i sitt eget private lille arbeidsrom så avslappende og behagelig at det finnes mange som er kreativ og skaper ting selv som kan benyttes i kombinasjoner til ting man kjøper i de store kjøpesentra for møbler.

Privat
Privat

Du sitter der nede i tussmørket og har dine egne ideer på hva og hvordan du vil ha ting. Du spikker litt på et trestykke og forkaster minst like mange som det antallet du benytter. Men du skaper noe med dine egne hender og nettopp det gir en enorm følelse – god følelse. Skape noe som kan benyttes i lang fremtid ut av ingenting!

Personlig er jeg ikke veldig praktisk anlagt når det kommer til bruk av verktøy og slike ting. Men jeg er teoretisk anlagt og har mange ideer.  Hadde jeg funnet min riktige partner her i livet så kunne vi garantert sammen ha skapt mange saker og ting. Da snakker jeg både om møbler og interiør til vårt eget bosted, men også andre ting for salg og kanskje produksjon for salg. Men bare det å tenke på slike ting kan gjøre at man blir frustrert – det blir mange forskjellige tanker når man ikke er praktisk nok anlagt til å iverksette.

Smarte løsninger

Dersom du er nevenyttig så kan du ofte spare store penger på å konstruere (les lage) dine egne møbler. Holder du deg til de rene møblene som stoler, bord hyller osv. og ikke de som trekkes med stoff så er alt enklere. Men selv her er det mange løsninger. Har du tid og anledning så tilpasser du dine egne møbler og betaler kun for materialer – hvor mye du kan spare i kroner da er jo uvisst – men mye penger garantert!

Smarte løsninger
Smarte løsninger

Og det er jo da mye enklere å gå i kjelleren å bygge sitt eget lille hjørnebord som man bygger til målene man har plass til – utnytter plassen man har til det fulle. Dette istedenfor å bestille spesialdesignet på mål – det koster som oftest en gjeng ekstra kronestykker (les: hundrevis av kroner)

Ekstra inntekt

Har man litt begrenset økonomi, men er meget nevenyttig og designer sine egne møbler – ja da er ikke veien lang for å tjene noen ekstra kroner heller. Venner og bekjente osv. liker ofte slike design og kjøper ofte dersom prisen er riktig. God ekstrainntekt for en slunken lommebok.