Blog

Hvordan interiørdesignere får en liten leilighet til å føles som et palass

Det er ingen hemmelighet at romslige leiligheter er vanskelig å finne til en god pris, spesielt hvis du bor i en storby som New York, Los Angeles eller San Francisco som kan skryte av skyhøye leiepriser, men også i litt mindre byer som Oslo og Bergen dersom du ønsker å bo sentralt i byen. Noen ganger må du ofre kvadratmeter for riktig plassering, men bare fordi du bor i en liten leilighet, betyr ikke det at du ikke kan få det til å se elegant ut og se større ut enn det faktisk er. Med de rette utformingene, møblene og organisasjonstriksene kan faktisk de minste boligene føles som et palass. Du vil snart se at størrelsen ikke alltid betyr noe.

Vær strategisk med utformingen

Når det gjelder stuen/oppholdssteder kan det være lurt å Ikke ha noen møbler flytende i midten av rommet. Prøv å holde mest mulig av møbleringen inntil veggene eller et annet rom, det er viktig med litt åpen plass som får hele leiligheten til å virke mer romslig. Det handler om å utnytte så mye åpen plass som mulig, selv om du jobber med en liten leilighet. Jeg vil heller ha et stort åpent rom enn å ha en vegg som skiller oppholds- og soveområdene mine i en liten leilighet. Minimalistisk design er definitivt anbefalt for små leiligheter, spesielt på soverommet. I stedet for å samle mange forskjellige møbler og masse dekorasjoner, tar du sikte på å få noen utvalgte elementer som er svært funksjonelle, på den måten kan du utnytte plassen bedre.

Ta skalaen med i betraktning

väggdekorationsidéer

Den beste måten å dekorere veggene dine på er noen få store kunstverk som virkelig gir en identitet til hele rommet, masse mindre elementer kan fort skape litt mer kaos i designet og få rommet til å virke enda mindre. På et lite soverom fungerer et stort kunstverk over hodeenden på sengen bedre enn to eller tre bittesmå. Det samme gjelder over sofaen. Hopp over galleriveggen og tenk på hvordan du best kan dekke det vertikale området på veggen over sofaen din med færre gjenstander. Kanskje trenger du ikke noe på veggene i det hele tatt?

Lys opp veggene dine

Hvis du vipper mellom en mørk og lys farge, anbefaler jeg sterkt at du velger en hvit eller myk grå fargetone til veggene i den lille leiligheten. Du kan ta med andre farger inn i rommet ved hjelp av andre elementer som en fantastisk fløyels-tuftet sofa, et kult lappeteppe eller kunstverk på veggene. Mørke vegger kan fort ødelegge hele inntrykket som leiligheten skaper, leiligheten blir gjerne veldig mørk og dyster og virker enda mindre også.

Dersom du skal kjøpe deg en liten leilighet er det noen ting du bør huske på for å utnytte plassen optimalt og få leiligheten til å virke større enn den er. Åpen plass og lyse farger er nøkkelen her. Det er også ekstra viktig å holde leiligheten ryddig og ha en fast plass for alt, hvis ikke blir det bare rot.