Blog

Interiør tur i Europa del 2

The Conran Shop

Har du ikke hørt om Terence Conran, er det kanskje på tide. Er du fan av stilig design og flotte møbler burde du absolutt legge turen innom The Conran Shop i Marylebone, en av to butikker i London. Her kommer du garantert ut med masser ting og tang og en rimelig slunken lommebok.

Milano er verdenskjent for interiør og design.

The Conran Shop bilda via Wiki
The Conran Shop bilda via Wiki

Stockholm – Koffert

Som de sier det selv, hos Koffert finner du “ting du ikke visste du behøvde, men som gjør deg lykkelig og setter gullkant på hverdagen.”

Spesielt om du holder på å innrede barnerommet vil et besøk på denne skattkisten av en butikk lønne seg. Her finnes en salig blanding nips og naps, fra møbler til pynt og utkledningsklær for små pirater og prinsesser. Og pass på å kjøp med deg noen av de hjemmelagde karamellene før du går.

Barcelona – Zara Home

Vi slites mellom å ergre oss over at Zara Home ikke finnes i Norge og å glede oss over at vi kan gjøre noen skikkelige interiørscoop når vi befinner oss i en by hvor de befinner seg. Det finnes flere filialer i Barcelona, men den store butikken denne hovedpulsåren av en gate er absolutt verdt et besøk. Fråts i lekkert sengetøy, etniske interiørdetaljer, søte ting til barnerommet og lekre duftlys. Blant annet.

TIPS: Zara Home er hakket billigere i Spania, kjedens hjemland, enn i for eksempel Zara Home butikkene i London eller Paris.

Dublin – Avoca

Hos Avoca kommer du til å trenge litt tid til å fordøye alle de fargerike og feminine inntrykkene. Her finner du, i tillegg til klær og mat (salatbaren er legendarisk), massevis av flotte ting til hjemmet, kanskje spesielt kjøkkenet og barnerommene.

Tips 1: Kjøp med deg ett av de flotte pleddene som er laget på Avocas eget veveri.

TIPS 2: Spis lunsj på restauranten i toppetasjen. Du kommer ikke til å angre.

Amsterdam – Droog

Hos Droog finner du tingene denne designduoen har blitt verdenskjent for; morsomme, rare og gjennomført kule ting du ikke finner noe annet sted. Sånn som en stol laget av filleryer. Droog resirkulerer gamle ting til noe nytt, og vil på alle måter være et morsomt innslag i interiøret. Pass på å ha god plass i kofferten.

Sarte toner og romantiske blomster hos Avoca.

 

København – CasaShop

Om du elsker moderne og trendy interiør bør du legge turen innom Casa Shop. Denne butikken bugner av danske og internasjonale design-navn, og bare en runde rundt i butikken er inspirerende. En kul miksing av stiler og tidsepoker, samt et stort utvalg småvarer og gaveartikler gjør denne til en klar Køben-favoritt.

 

Fil de Fer

Elsker du shabby glam og vintage fransk stil, er Fil de Fer butikken for deg. Her kan du boltre deg i gamle lysekroner og gigantiske kirkelysestaker og gå på skattejakt i haugevis med franske loppemarkedfunn.

Kilder: The Guardian, Coolhunter og Klikk.no.