Blog

Interiør tur i Europa

Det er mange butikker rundt omkring i verden som selger interiør i mange varianter. Et hot tips for å få noe spesielt er å kjøpe med deg kule ting ingen andre har hjem. Er du på tur i Europa så er det mange butikker du kan kikke innom for å se etter interiør drømmen din.  Vi skal her forsøke å liste opp litt av det som er mulige butikker du burde kikke innom om du er i nærheten.

Og om du er så heldig at du denne våren har tenkt deg på en aldri så liten helgetur til en av Europas mange storbyer, ja da bør du ikke gå glipp av disse interiørbutikkene. Her finner du garantert massevis med flotte ting til hjemmet ditt – bare pass på at du har med deg stor nok koffert!

Oslo

Legg ferien til Norge sier de i reklamen. Og Oslo er slett ikke noe dårlig valg om det er storbytur som står på helgemenyen. Her formelig snubler man i lekre interiørbutikker, og er du først i hovedstaden, ja da bør du iallefall passe på å få med deg disse to:

Oslo
Oslo

Bolina

En interiør- og livsstilbutikk på Stabekk som er vel verdt et besøk. Industri møter shabby møter vintage kul, Bolina er nok en butikk elsket og mye benyttet av landets interiørstylister. Her finner du møbler, belysning, tekstiler, serviser og dekktøy og mye annet. Et riktig skattekammer av en butikk.

Pur Norsk

Pur Norsk på Bislett er en butikk som bugner over av flott norsk design. Butikken ble faktisk nylig kåret til en av verdens fem beste interiørbutikker av det britiske magasinet Monocle. Her føres produkter fra Northern Lighting, Fjordfiesta, Permafrost, Figgjo, Norstaal, Hive, Opp & Lek, Frost Produkt, Swims, Cathrine Kullberg og Moolight. Blant annet.

Paris – Merci

Merci er litt av en kjendis for å regne i interiørbutikkverdenen. Her kommer design- og interiørfrelste fra hele verden for å handle, eller bare drømme seg bort i denne gigantiske butikken midt i forføreriske Marais.

Fullstappet med klær, lamper, kjøkkenartikler, møbler, papirutstyr, blomster og musikk, på Merci blir man inspirert av å bare ta en runde rundt inne i lokalet. Det som gjør butikken enda mer spesiell, er at store deler av overskuddet doneres direkte til en organisasjon som hjelper kvinner og barn på Madagaskar.

Tips: Kaféen har veggene fulle av bøker som du kan lese mens du spiser.

Drømmedestinasjon for interiørelskere.

Paris - Merci
Paris – Merci

Milano – 10 Corso Como

10 Corso Como er på mange måter Milanos svar på Paris’ Merci. Her finner du nips og naps og stæsj til hjemmet ditt i bøtter og spann, i tillegg til mote, mat, bøker og musikk. Tar du turen innom bør du passe på å ha tid til å tilbringe en lat halvtime i skyggen på den kule gårdsplassen, et møtested for stilige milanesere.

London – Graham & Green

Det er mange som har grått noen tårer over at nettbutikken Graham & Green ikke shipper varer til Norge. Men fortvil ikke, er du i London på storbytur i vår, kan du bare ta turen innom deres filial i vakre Primrose Hill. Obs: Forbered deg på at her kan tusenlappene flagre uten noe større problem.