Blog

Research og planlegging

At det er viktig å følge med i tiden og hva som skjer rundt seg kommer det et godt bevis på her.

Du bor i en eldre ene eller fler manns bolig som har oljefyring. Fyrings system krever nå så ofte service at det er på høy tid å bytte ut hele anlegget. Er du da klar over at det om få år blir forbudt å ha oljefyring, og du vil bli tvunget til å bygge om hele systemet til en miljøvennlig løsning? Eller du må rett og slett bytte ut hele systemet.

Velger du riktig oppvarming i dagens bolig så kan du få støtte på 25 000 kroner! Og samtid er det mulig å spare inn så mye av denne investeringen igjen at hele summen vil du få tilbake i løpet av få år.

Mange gruer seg også til arbeidet med å bytte ut eller bygge om fyren fordi de tror det kreves en betydelig egeninnsats. Men, det eneste du faktisk trenger er telefonnummeret til nærmeste Bademiljøbutikk. De har dyktige fagfolk gjør som alltid gjør en grundig jobb.

Bademiljø med alle sine butikker rundt omkring i landet er bare et eksempel på at du ikke behøver å bekymre deg for utskiftningen, men bare la de utføre jobben i sin helhet.

Her er en historie hentet fra en av deres sider:

«Serviceleder John Roar Råken forteller om en kunde på Kolbotn som hadde en av over 100 000 oljefyrer i Norge.

– Den var gammel og måtte skiftes ut, så han bestemte seg for å hoppe i det. Han hadde også lest i avisen og på nettet at Enova hadde en tilskuddsordning for de som byttet ut oljefyren.

 

Research og planlegging
Research og planlegging

Ordningen John Roar snakker om gjelder for deg som har en gammel oljefyr. Fra 2020 er det nemlig ikke lenger tillat å fyre med fossil olje. Du kan få støtte på inntil 25 000 kroner til å bytte ut oljefyren med en fornybar og miljøvennlig vannbåren energikilde.

Valget av en miljøvennlig energikilde er vanskelig for mange, men ifølge John Roar var det et enkelt valg for kunden.

– Når han først skulle gjøre noe ville han ha det som var det beste. Derfor ville han ha væske til vann-varmepumpe. Han tok kontakt med oss fordi han kjente litt til oss fra før, og han visste at vi har dyktige fagfolk som både gir gode råd, og som får jobben gjort på en skikkelig måte.

John Roar bekrefter at de bruker mye tid på befaring for å gi kunden den beste løsningen.

– Vi kartlegger eksisterende varmeanlegg og energikilde, husets alder, det totale nåværende energiforbruket av olje og strøm, samt beliggenhet. Om det er mulig gjør vi som i dette tilfellet – anbefaler en væske til vann-varmepumpe med boring av energibrønn. Det anbefaler vi fordi fjellgrunnen er en sikker og stabil varmekilde der temperaturene varierer veldig lite gjennom året.

Andre gjør jobben – du sparer pengene

Larmerud Rørservice gjorde hele jobben: Byttet fyrkjele, boret og installerte varmepumpeanlegg. Kunden behøvde ikke gjøre annet enn å følge med på at arbeidet gikk riktig for seg – og det gjorde det, sier John Roar

– Det gikk veldig bra og uten problemer. Det er et stort hus, så det er mye å varme opp – men nå er det godt og varmt i hele huset.

Han legger til at kunden kommer til å spare mer enn 25 000 kWh hvert år på det nye anlegget sitt, og at investeringen er spart inn på 10 år.»